Geleceğimiz, Geleceğiniz...

KIVIRCIK (BATAVIA) - Ag Tohum

KIVIRCIK (BATAVIA)

FANELA

Segment:Kıvırcık
Üretim Tipi:Açık Saha, Örtü Altı, Dikey Tarım, Hidroponik


• Çok geç sapa kalkan, orta koyu yeşil yapraklı, tarlada bekleme kapasitesi yüksek, kıvırcık tip yeni nesil yüksek dayanımlı marul çeşidimizdir.
• Ilıman sahil bölgelerimizde geç sonbahar, kış, ilkbahar ve erken yaz, serin karasal bölgelerimizde ilkbahar, yaz ve sonbahar yetiştiriciliğine uygundur.
• Olgunluk süresi yetiştirme dönemi ve iklim koşullarına bağlı olarak ortalama; sıcak dönemlerde 50 – 60 gün, soğuk dönemlerde 70 – 90 gündür.
• Baş yapısı homojen, yaprakları kalın, sulu ve gevrektir.
• Mükemmel baş ve yaprak şekline sahiptir.
• Yaprak kırılganlığı düşük ve raf ömrü uzun bir çeşittir. Ortalama baş ağırlığı uygun iklim ve yetiştirme koşullarında 900 – 1.200 gr. dır.
• Marul mildiyösünün 16-28,30-32 ırklarına, marul yaprak bitine ve marul mozaik virüsüne dayanıklıdır.


Hastalık Dayanımı:(HR) Bl: 16-28,30-32EU/Nr:0/TBSV (IR) LMV:1

 

CAİPİRA

Segment:Kıvırcık
Üretim Tipi:Açık Saha, Örtü Altı, Dikey Tarım, Hidroponik.


• Geç sapa kalkan, koyu yeşil yapraklı, kıvırcık tip marul çeşidimizdir.
• Kompak bitkilidir, orta yavaş gelişim gösterir.
• Ilıman sahil bölgelerimizde açık sahada ilkbahar, sonbahar ve erken kış, örtü altında geç sonbahar, kış, erken ilkbahar yetiştiriciliğine uygundur. Serin karasal bölgelerimizde yaz, sonbahar yetiştiriciliğine uygundur.
• Özellikle soğuk dönem üretimlerinde yaprak sayısının fazla olması sebebiyle hasat görüntüsüne erken ulaşması çeşidin üretici ve tüccar beğenisi kazanmasında önemli rol üstlenmektedir.
• Olgunluk süresi yetiştirme dönemi ve iklim koşullarına bağlı olarak ortalama; sıcak dönemlerde 50 – 60 gün, serin dönemlerde 70 – 90 gündür.
• Baş yapısı homojen, yaprakları kalın, sulu ve gevrektir. Ortalama baş ağırlığı uygun iklim ve yetiştirme koşullarında 750 – 1.100 gr. dır.
• Marul mildiyösünün 16-26,28,32 ırklarına, marul yaprak bitine ve marul mozaik virüsüne dayanıklıdır.
• İç çürüklüğüne yüksek toleranslıdır.



Hastalık Dayanımı:(HR) Bl: 16-26,28,32EU/Nr:0/TBSV
(IR) LMV:1

 

MARİTİMA

Segment Kıvırcık
Üretim Tipi:Açık Saha, Dikey Tarım, Hidroponik.


• Geç sapa kalkan, orta yeşil yapraklı kıvırcık tip marul çeşidimizdir.
• Ilıman sahil bölgelerimizde sonbahar, kış, ilkbahar ve erken yaz yetiştiriciliğine uygundur.
• Serin karasal bölgelerimizde ilkbahar, yaz ve sonbahar yetiştiriciliğine uygundur.
• Olgunluk süresi yetiştirme dönemi ve iklim koşullarına bağlı olarak ortalama; sıcak dönemlerde 45 – 50, soğuk dönemlerde 65 – 80 gündür.
• Baş yapısı homojen, yaprakları kalın, sulu ve gevrektir. Bitki yüksek yaprak sayısı ile hacimlidir.
• Mükemmel baş ve yaprak şekline sahiptir. Yaprak kırılganlığı düşük, raf ömrü uzun ve albenisi yüksek bir çeşittir.
• Ortalama baş ağırlığı uygun iklim ve yetiştirme koşullarında 850 – 1.200 gr. dır.
• Marul mildiyösünün 16-28,30-32 ırklarına, marul yaprak bitine ve marul mozaik virüsüne dayanıklıdır.



Hastalık Dayanımı:(HR) Bl: 16-28,30-32EU/Nr:0/TBSV
(IR) LMV:1

BOVARY

Segment:Kıvırcık
Üretim Tipi:Açık Saha


• Geç sapa kalkan, parlak açık yeşil yapraklı, çok erkenci, kıvırcık tip yeni nesil yüksek dayanımlı marul çeşidimizdir.
• Yarı dik bitkili, hacimli, hızlı gelişen bir çeşittir.
• Ilıman sahil bölgelerimizde ilkbahar, erken yaz ve sonbahar, örtü altında kış, Serin karasal bölgelerimizde ilkbahar, yaz, sonbahar yetiştiriciliğine uygundur.
• Olgunluk süresi yetiştirme dönemi ve iklim koşullarına bağlı olarak ortalama; sıcak dönemlerde 42 – 47 gün, soğuk dönemlerde 62 – 75 gündür.
• Baş yapısı homojen, yaprakları kalın, sulu ve gevrektir.
• Mükemmel baş ve yaprak şekline sahiptir.
• Yaprak kırılganlığı düşük ve raf ömrü uzun bir çeşittir.
• Ortalama baş ağırlığı uygun iklim ve yetiştirme koşullarında 750 – 1.000 gr dır.
• Marul mildiyösünün 16-32,34,36 ırklarına, marul yaprak bitine, marul mozaik virüsüne ve fusarium solgunluğuna dayanıklıdır.



Hastalık Dayanımı:(HR) Bl: 16-32,34,36EU/Nr:0
(IR) LMV:1/Fol:1

FRISADY

Segment:Kıvırcık
Üretim Tipi:Açık Saha, Hidroponik


• Geç sapa kalkan, açık yeşil yapraklı, hızlı gelişen, kıvırcık tip yeni nesil marul çeşidimizdir.
• Ilıman sahil bölgelerimizde sonbahar, kış, ilkbahar ve erken yaz yetiştiriciliğine uygundur.
• Serin karasal bölgelerimizde ilkbahar, yaz ve sonbahar yetiştiriciliğine uygundur.
• Olgunluk süresi yetiştirme dönemi ve iklim koşullarına bağlı olarak ortalama; sıcak dönemlerde 44 – 49 gün, soğuk dönemlerde 64 – 75 gündür.
• Baş yapısı homojen, yaprakları kalın, sulu ve gevrektir.
• Mükemmel baş ve yaprak şekline sahiptir. Yaprak yapısı ve kıvırcık deseni mükemmeldir.
• Yaprak kırılganlığı düşük ve raf ömrü uzun bir çeşittir.
• Ortalama baş ağırlığı uygun iklim ve yetiştirme koşullarında 800 – 1.000 gr. dır.
• Marul mildiyösünün 16,18-20,22-24,27,28,30,30-32 ırklarına ve marul mozaik virüsüne dayanıklıdır.
• İklimsel stres koşullarından kaynaklanan göbek oluşumuna karşı dirençlidir.



Hastalık Dayanımı:(HR) Bl: 16-28,30-32EU/Nr:0/TBSV

(IR) LMV:1

BERGAM’S GREEN

Segment:Kıvırcık, Greenleaf
Üretim Tipi:Açık Saha


• Erkenciliği ile ön plana çıkan, geç sapa kalkan, koyu yeşil yapraklı kıvırcık tip marul çeşidimizdir.
• Ilıman sahil bölgelerimizde geç sonbahar, kış ve ilkbahar yetiştiriciliğine, serin karasal bölgelerimizde ilkbahar, yaz ve sonbahar yetiştiriciliğine uygundur.
• Olgunluk süresi yetiştirme dönemi ve iklim koşullarına bağlı olarak ortalama; sıcak dönemlerde 40 – 45 gün, soğuk dönemlerde 60 – 72 gündür.
• Baş yapısı homojen, yaprakları kalın, sulu ve gevrektir.
• Mükemmel baş ve yaprak şekline sahiptir. Yaprak kırılganlığı düşük ve raf ömrü uzun bir çeşittir.
• Ortalama baş ağırlığı uygun iklim ve yetiştirme koşullarında 750 – 1.000 gr. dır.
• Marul mozaik virüsüne, mantari kök çürüklüğüne ( Corky root ) ve marul fusarium solgunluğuna dayanıklıdır.



Hastalık Dayanımı: (HR) TBSV

(IR) LMV:1/Ss/Fol:1

TROPİCANA

Segment:Kıvırcık, Greenleaf
Boyut:Açık Saha


• Erkenci, geç sapa kalkan, koyu yeşil yapraklı kıvırcık tip marul çeşidimizdir.
• Ilıman sahil bölgelerimizde geç sonbahar, kış ve erken ilkbahar yetiştiriciliğine, serin karasal bölgelerimizde ilkbahar, ve geç sonbahar yetiştiriciliğine uygundur.
• Olgunluk süresi yetiştirme dönemi ve iklim koşullarına bağlı olarak ortalama; sıcak dönemlerde 40 – 45 gün, soğuk dönemlerde 60 – 70 gündür.
• Baş yapısı homojen, yaprakları kalın, sulu ve gevrektir.
• Mükemmel baş ve yaprak şekline sahiptir. Yaprak kırılganlığı düşük ve raf ömrü uzun bir çeşittir.
• Ortalama baş ağırlığı uygun iklim ve yetiştirme koşullarında 750 – 1.000 gr. dır.
• Marul mozaik virüsüne ve mantari kök çürüklüğüne ( Corky root ) dayanıklıdır. Uç yanıklığına toleranslıdır.



Hastalık Dayanımı:(IR) LMV:1/Ss

FUZİLA

Segment:Kıvırcık
Üretim Tipi:Örtü Altı, Dikey Tarım, Hidroponik.


• Geç sapa kalkan, orta koyu yeşil yapraklı, kıvırcık tip yeni nesil yüksek dayanımlı marul çeşidimizdir.
• Ilıman sahil bölgelerimizde açık sahada ilkbahar, erken yaz, sonbahar ve erken kış, örtü altında geç sonbahar, kış, erken ilkbahar yetiştiriciliğine uygundur.
• Serin karasal bölgelerimizde yaz, sonbahar yetiştiriciliğine uygundur. Özellikle soğuk dönem üretimlerinde yaprak sayısının fazla olması sebebiyle hasat görüntüsüne erken ulaşması çeşidin üretici ve tüccar beğenisi kazanmasında önemli rol üstlenmektedir.
• Olgunluk süresi yetiştirme dönemi ve iklim koşullarına bağlı olarak ortalama; sıcak dönemlerde 48 – 58 gün, serin dönemlerde 60 – 85 gündür.
• Baş yapısı homojen, yaprakları kalın, sulu ve gevrektir.
• Ortalama baş ağırlığı uygun iklim ve yetiştirme koşullarında 800 – 1.100 gr. dır.
• Marul mildiyösünün 16-28,30-32 ırklarına, marul yaprak bitine, marul mozaik virüsüne ve fusarium solgunluğuna dayanıklıdır.


Hastalık Dayanımı: (HR) Bl: 16-28,30-32EU/Nr:0/TBSV
(IR) LMV:1/Fol:1

VAİDOSA

Segment:Kıvırcık
Üretim Tipi:Açık Saha, Örtü Altı, Hidroponik.


• Geç sapa kalkan, parlak orta yeşil yapraklı, erkenci, kıvırcık tip yeni nesil yüksek dayanımlı marul çeşidimizdir.
• Yarı dik bitkili, hacimli, hızlı gelişen bir çeşittir.
• Kök gelişimi hızlıdır.
• Ilıman sahil bölgelerimizde ilkbahar, erken yaz ve sonbahar, örtü altında kış, serin karasal bölgelerimizde ilkbahar, yaz, sonbahar yetiştiriciliğine uygundur.
• Olgunluk süresi yetiştirme dönemi ve iklim koşullarına bağlı olarak ortalama; sıcak dönemlerde 44 – 48 gün, soğuk dönemlerde 64 – 75 gündür.
• Baş yapısı homojen, yaprakları kalın, sulu ve gevrektir. Mükemmel baş ve yaprak şekline sahiptir.
• Yaprak kırılganlığı düşük ve raf ömrü uzun bir çeşittir.
• Ortalama baş ağırlığı uygun iklim ve yetiştirme koşullarında 850 – 1.100 gr dır.
• Marul mildiyösünün 16-32,34,36 ırklarına, marul yaprak bitine, marul mozaik virüsüne ve fusarium solgunluğuna dayanıklıdır.



Hastalık Dayanımı:(HR) Bl: 16-32,34,36EU/Nr:0/TBSV
(IR) LMV:1/Fol:1

SİMİLA

Segment:Kıvırcık
Üretim Tipi:Açık Saha, Örtü Altı, Hidroponik.

• Geç sapa kalkan, orta yeşil renkte yaprakları bulunan, hızlı gelişen, yüksek hacimli, kıvırcık tip yeni nesil marul çeşidimizdir.
• Ilıman sahil bölgelerimizde sonbahar, erken kış, ilkbahar yetiştiriciliğine uygundur.
• Serin karasal bölgelerimizde geç ilkbahar, erken yaz ve sonbahar yetiştiriciliğine uygundur.
• Olgunluk süresi yetiştirme dönemi ve iklim koşullarına bağlı olarak ortalama; sıcak dönemlerde 42 – 46 gün, soğuk dönemlerde 56 – 72 gündür.
• Baş yapısı çok homojen, yaprakları kalın, sulu ve gevrektir.
• Mükemmel dairesel baş ve ince kıvırcık yaprak ucu şekline sahiptir. Yaprak yapısı ve kıvırcık deseni mükemmeldir.
• Yaprak kırılganlığı düşük ve raf ömrü uzun bir çeşittir. Ortalama baş ağırlığı uygun iklim ve yetiştirme koşullarında 850 – 1.100 gr. dır.
• Marul mildiyösünün 16-32,34 ırklarına, marul yaprak bitine, marul mozaik virüsüne dayanıklıdır.
• Özellikle ilkbahar aylarında yoğun olarak gözlenen iklimsel stres koşullarından kaynaklanan göbek oluşumuna karşı dirençlidir.
• Taze tüketime ve endüstriyel işlemeye uygundur.

Hastalık Dayanımı:(HR) Bl:16-32,34EU/Nr:0/TBSV, (IR) LMV:1

ROMARİA

Segment:Kıvırcık
Üretim Tipi:Açık Saha, Örtü Altı, Dikey Tarım, Hidroponik


• Geç sapa kalkan, orta yeşil yapraklı kıvırcık tip marul çeşidimizdir.
• Ilıman sahil bölgelerimizde sonbahar, kış, ilkbahar ve erken yaz yetiştiriciliğine uygundur.
• Serin karasal bölgelerimizde ilkbahar, yaz ve sonbahar yetiştiriciliğine uygundur.
• Olgunluk süresi yetiştirme dönemi ve iklim koşullarına bağlı olarak ortalama; sıcak dönemlerde 45 – 52, soğuk dönemlerde 65 – 82 gündür.
• Baş yapısı homojen, yaprakları kalın, sulu ve gevrektir.
• Bitki yüksek yaprak sayısı ile hacimlidir.
• Mükemmel baş ve yaprak şekline sahiptir.
• Yaprak kırılganlığı düşük, raf ömrü uzun ve albenisi yüksek bir çeşittir.
• Ortalama baş ağırlığı uygun iklim ve yetiştirme koşullarında 840 – 1.180 gr. dır.
• Marul mildiyösünün 16-28,30-32 ırklarına, marul yaprak bitine ve marul mozaik virüsüne dayanıklıdır.



Hastalık Dayanımı:(HR) Bl: 16-28,30-32EU/Nr:0/TBSV
(IR) LMV:1 ,(IR) LMV:1/Fol:1

KİLOMA

Segment:Kıvırcık
Üretim Tipi:Açık Saha, Örtü Altı, Dikey Tarım, Hidroponik.

• Geç sapa kalkan, orta yeşil yapraklı kıvırcık tip marul çeşidimizdir.
• Ilıman sahil bölgelerimizde sonbahar, kış, ilkbahar ve erken yaz yetiştiriciliğine uygundur.
• Serin karasal bölgelerimizde ilkbahar, yaz ve sonbahar yetiştiriciliğine uygundur.
• Olgunluk süresi yetiştirme dönemi ve iklim koşullarına bağlı olarak ortalama; sıcak dönemlerde 45 – 52, soğuk dönemlerde 65 – 82 gündür.
• Baş yapısı homojen, yaprakları kalın, sulu ve gevrektir.
• Bitki yüksek yaprak sayısı ile hacimlidir.
• Mükemmel baş ve yaprak şekline sahiptir.
• Yaprak kırılganlığı düşük, raf ömrü uzun ve albenisi yüksek bir çeşittir.
• Ortalama baş ağırlığı uygun iklim ve yetiştirme koşullarında 840 – 1.180 gr. dır.
• Marul mildiyösünün 16-28,30-32 ırklarına, marul yaprak bitine ve marul mozaik virüsüne dayanıklıdır.

Hastalık Dayanımı:(HR) Bl: 16-28,30-32EU/Nr:0/TBSV
(IR) LMV:1

CAMPANIA

Segment:Kıvırcık
Üretim Tipi:Açık Saha


• Kıvırcık tip marul çeşidimizdir.
• Çok bilinen ve yüksek performansıyla pazarın beğenisini kazanmış bir çeşittir.
• Baş yapısı büyük ve çok lezzetlidir.
• Geniş adaptasyon yeteneği sayesinde ılıman sahil bölgelerde her dönem üretime uygundur.
• Serin karasal bölgelerde geç ilkbahar, yaz, sonbahar üretimine uygundur.
• Çok geç sapa kalkan bir çeşittir.
• Yaprak rengi orta – koyu yeşildir.
• Ortalama baş ağırlığı uygun iklim ve yetiştirme koşullarında 800 – 1.000 gr. dır.
• Olgunluk süresi yetiştirme dönemi ve iklim koşullarına bağlı olarak sıcak dönemlerde 45 – 50 gün, soğuk dönemlerde 65 – 85 gündür.
• Marul mildiyösünün 16,21,23,32 ırklarına ve marul mozaik virüsüne dayanıklıdır.

Hastalık Dayanımı:(HR) Bl: 16,21,23,32 
(IR) LMV:1

BOHEMİA

Segment:Kıvırcık
Üretim Tipi:Açık Saha


• Kıvırcık tip marul çeşidimizdir.
• Orta iri başlı, lezzetli, geç sapa kalkan bir çeşittir. Yaprakları parlak açık yeşil renktedir.
• Olgunluk süresi yetiştirme dönemi ve iklim koşullarına bağlı olarak ortalama; sıcak dönemlerde 42 – 47, soğuk dönemlerde 62 – 75 gündür.
• Çok lezzetli, yağlı ve gevrek yapraklıdır.
• Baş ağırlığı uygun iklim ve yetiştirme koşullarında ortalama 700 – 950 gr.dır.
• Ilıman sahil bölgelerimizde geç ilkbahar, erken yaz ve sonbahar üretimine, serin karasal bölgelerimizde yaz ve sonbahar üretimine uygundur.
• Marul mildiyösünün 17 ırkına ve marul mozaik virüsüne dayanıklıdır.

Hastalık Dayanımı:(HR) Bl: 17
 (IR) LMV:1

ELMARİA

Segment Kıvırcık
Üretim Tipi: Açık Saha, Örtü Altı, Dikey Tarım, Hidroponik.

• Çok geç sapa kalkan, orta yeşil yapraklı kompakt bitkili, kıvırcık tip yeni nesil marul çeşidimizdir.
• Ilıman sahil bölgelerimizde açık sahada ilkbahar, erken yaz, sonbahar ve erken kış örtü altında
sonbahar, kış, ilkbahar yetiştiriciliğine uygundur.
• Serin karasal bölgelerimizde geç ilkbahar, yaz, erken sonbahar yetiştiriciliğine uygundur.
• Olgunluk süresi yetiştirme dönemi ve iklim koşullarına bağlı olarak ortalama; sıcak dönemlerde
42 – 50, serin dönemlerde 54 – 72 gündür.
• Baş yapısı homojen, yaprakları kalın, kırılmaya dirençli, sulu ve gevrektir. • Mükemmel baş ve
yaprak şekline sahiptir. Yaprak kırılganlığı düşük, raf ömrü uzun ve albenisi yüksek bir çeşittir.
• Ortalama baş ağırlığı uygun iklim ve yetiştirme koşullarında 900 – 1.150 gr. dır.
• Marul mildiyösünün 16-36 ırklarına , marul yaprak bitine ve marul mozaik virüsüne ve fusarium
solgunluğuna dayanıklıdır.

Hastalık Dayanımı:(HR) Bl: 16-36EU/Nr:0/TBSV
(IR) LMV:1/Fol:1