SİMENA 914 F1
Segment:Oturak Domates
Üretim Tipi:Açık Tarla
Yetiştirme Dönemi:İlkbahar, yaz
Boyut: 160-220 gr
• Bitkisi güçlü ve yarı açık yapıdadır.
• Yaprak örtümü iyidir.
• Tutumlar güzel ve merkezdedir.
• Meyveler yuvarlak, çok sert ve koyu kırmızıdır.
• Erkenci olması önemli özelliklerinden biridir.
• Verticillium’a ve Fusarium’un 0 ve 1 ırklarına dayanıklıdır.
Hastalık Dayanımı:
(HR) Va/Vd/Fol:0,1
BEHRAM F1
Segment:Oturak Domates
Üretim Tipi:Açık Tarla
Yetiştirme Dönemi:İlkbahar, yaz
Boyut: 200-250 gr
• Güçlü bir bitki yapısına sahiptir.
• Meyvesi iri ve çok serttir. Bu karakterlerini harika bir renk ile birleştirmiştir.
• Yeşil omuz yapmayan bir çeşittir.
• Bu güçlü yapısı nedeniyle elde ettiği sağlıklı görüntünün yanı sıra dış etmenlere karşıda (aşırı yağış vb) dayanıklılık gösterir.
• Erkenciliği ön plana çıkmaktadır.
• Bu karakteri nedeniyle, açık tarla erken dönem üretimi yapan başta; çukurova ve ege bölgesi olmak üzere tüm bölgelerde yüksek adaptasyon yetenekleri göstermiştir.
• Domates Lekeli Solgunluk Virüsüne Domates Sarı Yapraklı Kıvırcık Virüsüne ve Nemotad’a toleranslıdır.
Hastalık Dayanımı:
(HR) Va/Vd/Fol:0,1
(IR)TYLCV/TSWV/MaMiMj
ASALET F1
Segment:Oturak Domates
Üretim Tipi:Açık Tarla
Yetiştirme Dönemi:İlkbahar, yaz
Boyut: 220-260 gr
• Orta erkenci bir karakterdir.
• 90-100 gün arasında hasat olgunluğuna ulaşır.
• Sert ve parlak kırmızı rengi zincirinde olumlu tepkiler almasına neden olmaktadır.
• Meyve üniformitesi ve meyve kalitesi çok iyidir.
• Verimi ile rakiplerinden sıyrılan Asalet özellikle Bursa bölgesinde oldukça beğeni kazanmıştır.
• Domates Lekeli Solgunluk Virüsüne ve Nemotad’a töleranslıdır.
Hastalık Dayanımı:
(HR) Va/Vd/Fol:0,1
(IR) TSWV/MaMiMj
FORA 922 F1
Segment:Oturak Domates
Üretim Tipi:Açık Tarla
Yetiştirme Dönemi:İlkbahar, yaz
Boyut: 170-230 gr
• Bitkisi güçlü ve yarı kapalı yapıdadır.
• Meyve tutumları oldukça yüksek ve tutumlar merkezdedir.
• Meyveler hafif dilimli, koyu kırmızı ve serttir.
• Yaprak örtümü iyi, erkenci çeşittir.
• Domates Lekeli Solgunluk Virüsüne ve Nematod’a toleranslıdır.
Hastalık Dayanımı:
(HR) ToMV/Va/Vd/Fol:0,1
(IR) TSWV /Ma/Mi/Mj
REDLAND F1
Segment:Oturak Domates
Üretim Tipi:Açık Tarla
Yetiştirme Dönemi:İlkbahar, yaz
Boyut: 160-190 gr
• Bitkisi güçlü ve yarı açık yapıdadır.
• Çiçeklenmesi ve meyve tutumu çok iyi, verimi yüksek bir çeşittir.
• Meyveleri yuvarlak ve sert, meyve renklenmesi mükemmel, koyu kırmızı renktedir.
• Sera kalitesinde meyvelere sahip olan bir çeşittir.
• Erkenci, orta-erkenci bir domatestir.
• Domates Lekeli Solgunluk Virüsün’e ve Nemotad’a toleranslıdır.
Hastalık Dayanımı:
(HR) Va/Vd/Fol:0,1/Lt
(IR) TSWV /MaMiMj
JAMİLLA F1
Segment:Oturak Domates
Üretim Tipi:Açık Tarla
Yetiştirme Dönemi:İlkbahar, yaz
Mwyve Ağırlığı:190-230 gr
• Bitkisi güçlü ve kapalı yapıdadır.
• Geniş yapraklı ve yaprak örtümü çok iyidir.
• Çiçeklenmesi ve çiçek devamlılığı iyidir.
• Uzun ömürlü ve hasat devamlılığı olan bir çeşittir.
• Meyve tutumu çok iyi, orta erkenci olmasına rağmen geç dönem verimi de yüksektir. İlk meyveler hafif dilimli, diğer salkımlarda yuvarlak meyvelidir.
• Meyve sertliği ,rengi çok iyi, parlak ve kırmızıdır.
• Doğu Anadolu da başarılı olan çeşidimiz, Domates Lekeli Solgunluk Virüsüne ve Nemotad’a toleranslıdır.
Hastalık Dayanımı:
(HR) VaVd/Fol: 0,1 /Pst
(IR) MaMiMj /TSWV
NEHİR F1
Segment:Oturak Domates
Üretim Tipi:Açık Tarla
Yetiştirme Dönemi:İlkbahar, yaz
Boyut: 180-220 gr
• Bitkisi güçlü ve yarı kapalı yapıdadır.
• Orta geniş yapraklı ve meyve örtümü iyidir.
• Çiçeklenmesi ve meyve tutumu çok iyidir.
• Kaliksler hafif yatık ve koyu yeşildir.
• Meyve rengi çok iyi, meyveler koyu kırmızı ve çok parlaktır.
• Adaptasyon yeteneği güçlü yüksek verimli ve sert meyveli bir çeşittir.
• Nemotad’a toleranslıdır.
Hastalık Dayanımı:
(HR) VaVd / Fol : 0,1 / Lt
(IR) MaMiM
AYVAZ 331 F1
Segment:Oturak Domates
Üretim Tipi:Açık Tarla
Yetiştirme Dönemi:İlkbahar, yaz
Boyut: 160-220 gr
• Bitkisi güçlü ve yarı açık yapıdadır.
• Yaprak örtümü iyidir.
• Tutumlar güzel ve merkezdedir.
• Meyveler yuvarlak, çok sert ve koyu kırmızıdır.
• Erkenci olması önemli özelliklerinden biridir.
• Verticillium’a ve Fusarium’un 0 ve 1 ırklarına dayanıklıdır.
Hastalık Dayanımı:
(HR) Va/Vd/Fol:0,1